19 Eylül Gazileri Anma Günü

19 Eylül Gazileri Anma Günü -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: -Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım ifadesini kullandı.
     Erdinç, 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyenin içinde bulunduğu coğrafi ve siyasi konumu itibariyle, geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlere maruz kaldığını belirterek, şehit ve gazilerin tarih boyunca yaptığı mücadelenin dünya tarihinde örnek gösterildiğini kaydetti.
     Kurtuluş Savaşı günlerinin en önemli mücadelelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin 19 Eylül 1921de Atatürke Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verdiğini hatırlatan Erdinç, şöyle devam etti:
     Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım. Onların Türkiye Cumhuriyetini ilelebet ve bağımsız bir şekilde yaşatma uğruna gösterdikleri kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Gazilerimiz ile gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak hükümet olarak önemsediğimiz bir konudur. Onların itibarlarının korunması ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü çabayı gösterdik ve son yapılan Anayasa değişiklikleriyle de bunu uygulamaya başladık.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Eylül Gazileri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER