18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


KASTAMONU (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla, Kastamonuda tören ve anma programı düzenlendi.
     Kastamonu Şehitliğinde düzenlenen törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende, Vali Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çardakçı, Belediye Başkan Vekili Yavuz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Berat Satıoğlu tarafından Şehitler Anıtına çelenk bırakıldı.
     Vali Bektaşın şehitlik defterinin imzalamasının ardından, Şehitlerin İsim Kütüğünün açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ettiler.
     Bektaş, Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşının Türk milletinin varlık ve yokluk mücadelesi olduğunu ifade ederek, Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Geçmişte şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğu gibi hala da oluyor. Olmaya da devam edecektir. Şu an olmadık mücadeleler içerisindeyiz. Hepimiz işimizi ne kadar iyi yaparsak o kadar daha az şehit ve gazi veririz. Çanakkalede canlarını feda eden tüm askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum diye konuştu.
     Anma programında, 2 gaziye berat ve madalyaları, Vali Bektaş tarafından takdim edildi.
     Program, Kuran-ı Kerim ve öğrencilerin şiirlerinin okunmasının ardından sahnelene Vatan Şehidini Uğurluyor adlı oratoryo ile sona erdi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER