16 Ocak Basın Onur Günü

16 Ocak Basın Onur Günü -Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: Basın mensupları her zaman, her türlü zor şartlara göğüs gererek Türk halkının ve Türk askerinin sesi oldular


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Basın mensupları her zaman, her türlü zor şartlara göğüs gererek Türk halkının ve Türk askerinin sesi oldular dedi.
     Karaosmanoğlu, Atatürkün İzmitte düzenlediği ilk basın toplantısının yıl dönümü olan 16 Ocak Basın Onur Günü için yayınladığı mesajında, Kocaelide görev yapan gazeteciler için günün önemine değinerek, 90 yıl önce gerçekleşen basın toplantısının Türkiye tarihinde özel bir yeri olduğunu kaydetti.
     Yeni bir devletin doğacağı müjdesinin İzmitte düzenlenen basın toplantısıyla ilan edildiğini belirten Karaosmanoğlu, o tarihlerde Kocaelide görev yapan gazetecilerin yeni Cumhuriyetin haberini alan ilk gazeteciler olduğunu ifade etti.
     Karaosmanoğlu, bu anlamlı olaya ev sahipliği yapmaktan Kocaeli adına gurur ve şeref duyduklarını belirterek, Kurtuluş Savaşının Türk milletinin iftiharı olduğunu vurguladı.
     Kurtuluş Savaşının ilk günlerinden itibaren basın mensuplarının önemli misyonlar üstlendiğini belirten Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:
     Basın mensupları her zaman, her türlü zor şartlara göğüs gererek Türk halkının ve Türk askerinin sesi oldular. Bu efsanevi mücadeleyi, zaferlerimizi ve şehitlerimizi dünyanın dört bir köşesine duyurdular. Mazlum halkların umudunu, dostlarımızın iftiharını canlı tuttular. En derin hissiyatımızın, bağımsızlık aşkımızın tercümanı oldular. O günleri yaşayan, mesleğini aşkla, vatan sevgisiyle yerine getiren basın mensuplarına teşekkür ve minnet borçluyuz. Cephede savaşan Mehmetçikler kadar, onların kahramanlığını ve haklı mücadelesini dünyaya duyuran gazetecilerimizin kahramanlıkları da unutulamaz. Gazetecilerimizin ve medya emekçilerimizin, sosyal haklarının artırılmasını diliyor, Basın Onur Günlerini tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 16 Ocak Basın Onur Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER