13. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

13. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı -Festivale 45 ülkeden, yaklaşık 500 paraşütçü katılıyor -Festival koordinatörü Tuğlu: -Dünyadaki en iyi 25 yamaç paraşütü akrobatını festivale davet ettik (F


MUĞLA (A.A) - 45 ülkeden yaklaşık 500 paraşütçünün katıldığı, 13. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, başladı.
     Fethiyenin Ölüdeniz beldesinde başlayan ve 5 gün devam edecek festivalde, dünyaca ünlü 25 akrobasi yamaç paraşütçüsü de gösteri sunuyor.
     Festival koordinatörü Kadri Tuğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin dünyada aynı özellikte yapılan 2 önemli festivalden biri olduğunu söyledi.
     13 yıldır kesintisiz olarak devam eden ve her geçen yıl daha geniş kapsamlı düzenlenen festivale bu yıl 45 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığını belirten Tuğlu, her geçen yıl daha fazla etkinlik düzenleyerek Ölüdenize gelen misafirlere keyifli günler geçirmelerini sağladıklarını ifade etti.
     Tuğlu, festivalde gökyüzünden yapılan atlayışlar olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:
     Bu atlayışlarımızı 3 ana grupta değerlendiriyoruz. Basejump dediğimiz çok alçak irtifadan yapılan atlayış, farklı kıyafetlerle yapılan Birdman dediğimiz atlayış ve yüksek irtifadan yapılan Skydiving atlayışları var. Bu atlayışları gün boyu çok sayıda gerçekleştiriyoruz. Atlayışları gün içinde 11.00 ile 18.00 saatleri arasında izlemek mümkün. Festivalde olası bir kazaya karşı da sağlık ekiplerimiz ve arama kurtarma ekiplerimiz görev yapıyor.
    
     -En iyi akrobasi paraşütçüleri Ölüdenizde-
    
     Dünyadaki en iyi 25 yamaç paraşütü akrobatını festivale davet ettik diyen Tuğlu, akrobatların festival boyunca farkı atlayış stilleriyle akrobasi gösterileri sunacaklarını vurguladı.
     Tuğlu, Irak, Avusturya, Kanada, Rusya, Bulgaristan ve Türkiyeden katılan akrobasi paraşütçülerinin yaptıkları gösterilerle izleyenlere heyecanlı anlar yaşatacaklarını belirtti.
     Festival içinde bir yarışma düzenlemediklerini de anlatan Tuğlu, yeni başlayan paraşütçülerle profesyonellerin birlikte atlayış yapıp, Ölüdenizi kuş bakışı görerek güvenli bir şekilde iniş yaptıklarını, sporcuların aynı zamanda tanışıp iyi dostluklar kurduklarını söyledi.
     Kadri Tuğlu, festivalde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından sıcak hava balonları, motorlu yamaç paraşütü uçuşu, microlight uçak, delta kanat uçuşları ile model uçak gösterileri yapıldığını sözlerine ekledi.
     Festival kapsamında yamaç paraşütüyle atlayış yapacak sporcular, minibüslerle bin 900 metrelik Babadağa çıkarak atlayış yapıyor. Belcekız Plajına güvenli bir şekilde inen paraşütçüleri tatilini Ölüdenizde geçiren çok sayıda yerli ve yabancı turist de ilgiyle izliyor.
    
     Muhabir: Utku Uçrak - Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER