13 Kare Sanat Festivali

13 Kare Sanat Festivali -Festival kapsamında Türk Dünyasından İzler adlı fotoğraf sergisi açıldı


ADANA (A.A) - 13 Kare Sanat Festivali kapsamında Türk Dünyasından İzler adlı fotoğraf sergisinin açıldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Adana Ressamlar Derneği ve Seyhan Rotary Kulübünün katkılarıyla gerçekleştirilen açılışı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazın yaptığı belirtildi.
     Aldırmaz, 13 Kare Sanat Festivalinin ustaları buluşturan etkinliklere ev sahipliği yaptığını kaydederek, Hayatımızda sanat ve spor çok önemli. Terörün de çözümünün sanat, spor ve inançta olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Adananın sanatçı zengini bir bölge olduğunu kaydeden Aldırmaz, 13 fotoğraf sanatçısı arkadaşımız anısına düzenlenen 13 Kare Sanat Festivali büyüyerek, gelişerek devam ediyor. Bir kentin yola, altyapıya ne kadar ihtiyacı varsa sanat mekanlarına da o kadar ihtiyacı vardır. Son 1 yılda 16 yeni müze yaptık. Önümüzdeki yıl Adanaya yeni sanat mekanları kazandıracağız şeklinde açıklamada bulundu.
     Daha sonra, Aldırmazın sergide yer alan fotoğrafları tek tek inceleyerek, fotoğrafların çekildiği bölgelerle ilgili fotoğraf sanatçısı Sıtkı Polattan bilgi aldığı belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 13 Kare Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER