10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi

10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi -Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakut: Kısa sürede ülkemizde de genetik alanında çalışma yapan insanların sayısı artı ve ülkemiz iyi bir noktaya geldi (Fotoğraflı-Görünt


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından 10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi düzenlendi.
     Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede konuşan UÜ Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yakut, genetiğin sadece tıp alanında değil diğer alanlarda da hızla gelişmeye devam ettiğini söyledi.
     Türkiyenin dünyadaki genetik alandaki gelişmeler içerisinde nerede olduğunu sorgulayacaklarını belirten Yakut, Yaklaşık on yıl önce bir Avrupa ülkesinde bulunmuştum. Orada bir merkezde genetik alanında çalışan insanların neredeyse tüm Türkiyedeki genetik çalışan insanlardan fazla olduğunu gördüm. Fakat kısa sürede ülkemizde de genetik alanında çalışma yapan insanların sayısı artı ve ülkemiz iyi bir noktaya geldi dedi.
     Yakut, genetik alanında çalışanların birçoğunun yurt içinde ve yurt dışında çok saygın yerlere geldiklerini dile getirerek, Çok ciddi çalışmalar yapıldı. Biz de kongre düzenlenirken özellikle genç bilimcilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik bir program hazırlamaya dikkat ettik diye konuştu.
     Kongre kapsamında, bilim adamlarının güncel çalıştığı konuların değerlendireceğini ifade eden Yakut, bireysel tıpta genetik kullanımları, yeni nesil sekanslama teknolojileri, serbest tümör hücrelerinin tesPiti ile erken kanser teşhisi gibi konuların da işleneceğini belirtti.
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmenin yanı sıra şehir dışından da araştırmacıların katıldığı kongre, 23 Aralıka kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER