10 Aralık Kastamonu Kadın Mitingi

10 Aralık Kastamonu Kadın Mitingi -Kastamonu Valisi Bektaş: -Kastamonulu hanımlar, 1919 yılında Kastamonuda yaptıkları mitingde, cepheden cepheye silah, mühimmat ve erzak taşıyan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hat


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonulu kadınların 1919 yılında yaptıkları mitingde, cepheye mühimmat ve erzak taşıyan nice kahraman kadınlar gibi ölmeyi göze aldığını haykırdığını bildirdi.
     Vali Bektaş yaptığı açıklamada, Türk kadının vermiş olduğu vatan ve millet sevgisiyle Ulu Önder Atatürkün izinde, ilke ve inkılaplarının ışığında, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş ülkeler seviyesine çıkarma mücadelesine devam edeceklerini ifade etti.
     Türk kadınlarının Kurtuluş Savaşında erkeklerinin yanında canı pahasına yer aldıklarını hatırlatan Bektaş, şunları kaydetti:
     Kastamonulu hanımlar, 1919 yılında Kastamonuda yaptıkları mitingde, cepheden cepheye silah, mühimmat ve erzak taşıyan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar gibi nice kahraman kadınlar gibi, vatan millet uğruna istiklal yolunda ölmeyi göze aldıklarını haykırmışlardır. Tarihimizin altın sayfalarında Türkiyenin ilk kadın mitingi olarak, yer alan 10 Aralık Kadın mitinginin 93. yıl dönümünü bugün gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Kastamonuda ilk kadın mitingini gerçekleştirenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Kastamonu kadınının, bağımsızlık mücadelesinin 93. yılını kutluyorum
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 10 Aralık Kastamonu Kadın Mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER