10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Görelede Dünyada ve Türkiyede İnsan Hakları konulu konferans düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Görele Kaymakamlığınca 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Dünyada ve Türkiyede İnsan Hakları konulu konferans düzenlendi.
     Hasan Ali Yücel kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Kaymakam Kılıçarslan, insan haklarının yaşamın her alanında kendini kabul ettirerek ülkelerin en önemli görevleri arasına girdiğini söyledi.
     İnsan halklarının günümüzde bütün dünya ülkelerinin en önemli sorunu konumunda olduğunu öne süren Kılıçarslan, şunları kaydetti:
     Bütün ülkeler, bütün kuruluşlar ve bütün insanlar bu haftanın korunması için iş birliği yapması gerekmektedir. İnsan hakları bilincinin tam anlamıyla uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunu toplumda yerleşmesi amacıyla herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekiyor
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Kartal ise önemli olanın İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin ilkelerini benimsemek ve uygulamak olduğunu vurguladı.
     Konferansa, Görele Belediye Başkan Vekili Süleyman Kalaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve katıldı.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER