10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Eğitim İlke-Sen MYK kurucu üyesi Beytullah Önce: Kılık ve kıyafet yönetmeliği de başörtülü kadınlar başta olmak üzere bütün kamu çalışanlarına dönük 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğinin göst


SAKARYA (A.A) - Eğitim İlke-Sen MYK kurucu üyesi Beytullah Önce, kılık ve kıyafet yönetmeliğinin, başörtülü kadınlar başta olmak üzere bütün kamu çalışanlarına dönük 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğinin göstergesi olduğunu bildirdi.
     Eğitim İlke-Senden yapılan yazılı açıklamada, insan hakları ihlallerinin kamu ve eğitim sisteminde sürdürdüğü belirtildi.
     Birçok kamu kuruluşunda çalışanlara hukuksuz soruşturmalar açıldığını savunan Önce, sürecin çalışanlar üzerinde baskı aracına dönüştürüldüğünü iddia etti.
     Eğitim alanındaki ücretli öğretmenlik ile aynı işi yapan insanlar arasında statü ve ücret ayrımcılığı yapmasının haksızlık olduğunu vurgulayan Önce, Kılık ve kıyafet yönetmeliği başörtülü kadınlar başta olmak üzere bütün kamu çalışanlarına dönük 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğinin göstergesidir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER