1

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı -Meme kanserine pembe kurdeleyle dikkat çektiler


EDİRNE (A.A) - Edirnede meme kanserine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.
     Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünce 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, Saraçlar Caddesinde başladı.
     Yakalarına pembe kurdele takan gruptakiler, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde pankartlarla Edirne Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezine (KETEM) kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlara, kanser konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
     Edirne KETEM sorumlusu Dr. Evşen Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde 50-69 yaş arasındaki tüm kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması yaptıklarını söyledi.
     Kadınlara kendilerini muayene etmeyi öğrettiklerini belirten Çetin, Adet görmeye başlayan her kadının kendine kendine muayene yapmayı öğrenmesi ve her ay yapması gerekiyor. Düzenli olarak yapılan meme muayenesi gerçekten kanserde erken teşhis için çok önemli. Merkezimizde rahim ağzı kanseri taramaları da yapıyoruz dedi.
     Dr. Seher Çimen Özgen de KETEMin verdiği hizmetlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verildiğini, sağlık güvencesi olmayan herkesin merkeze gelebileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER