1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu

1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu -Kanserden vefat eden sanatçı Kazım Koyuncuyu anmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla İstanbuldan yola çıkan 3 bisikletçi Bartına ulaştı


BARTIN (A.A) - Kanserden vefat eden sanatçı Kazım Koyuncuyu anmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla İstanbuldan yola çıkan ve Artvine kadar bin 500 kilometre pedal çevirecek 3 bisikletçi Bartına ulaştı.
     1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu kapsamında Kocaeli ve Zonguldaktan sonra Bartına ulaşan Cengiz Yargıç, Gönül Tekeş ve Ergun Oskay isimli bisikletçiler, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ile Bartın Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir tarafından karşılandı.
     Yargıç, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser hastalarına moral vermek ve insanların gerekli ön tahliller için hastaneye gitmelerini sağlamak için düzenlenen bisiklet turunun 24 gün süreceğini söyledi.
     Turu 23 Ekimde Artvinde sonlandıracaklarını anlatan Yargıç, Biz kansere dikkat çekmek adına İstanbuldan Artvine yola çıktık. Kazım Koyuncu kanserden kaybettiğimiz çok önemli bir sanatçımız. Hem sanatçımızı yad etmek hem de kanser hastalarına moral vermek amacıyla düzenlediğimiz turumuza Kastamonu güzergahından Artvine kadar devam edeceğiz dedi.
     Kentte tur atan bisikletçiler, vatandaşlara üzerinde kanserden korkma, geç kalmaktan kork yazılı tişört ve şapka dağıttı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER