1. Eskişehir İhracat Zirvesi başladı

1. Eskişehir İhracat Zirvesi başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneğinin (TÜDEP) düzenlediği 1. Eskişehir İhracat Zirvesi başladı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen zirvenin açılış programında yaptığı konuşmada, ithalat-ihracat dengesinin bozulmaması için KOBİlerin mutlaka desteklenmesi ve kendi ayakları üzerinde durmalarının sağlanması gerektiğini bildirdi.
     Türkiyenin büyük bir atağa kalktığını ifade eden Prof. Dr. Gönen, üniversitelerin bu süreçte sanayi, sivil toplum ve çeşitli sektörlere; bilgi ve birikimlerini aktarması gerektiğini kaydetti.
     TÜDEP Genel Başkanı Murat Yetişkin de KOBİlere yönelik olarak düzenledikleri eğitim faaliyetleri ile Eskişehirin katma değeri yüksek mal ve hizmet üretim ve ihracatına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.
     14-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Zirvede, ESOGÜnün de işbirliği yaparak destek verdiği eğitim etkinliği kapsamında KOBİlere; lojistik, üniversite-sanayi işbirliği, ar-ge ve inovasyon, ihracat için teşvik ve destekler konularında uzmanlarca eğitim verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1. Eskişehir İhracat Zirvesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER