1. Demirciören Çilek Festivali yapıldı

1. Demirciören Çilek Festivali yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya merkeze bağlı Demirciören köyünde, 1. Çilek Festivali yapıldı.
     Demirciören Kalkındırma, Yardımlaşma ve Koruma Derneğince köydeki piknik alanında düzenlenen festivalde konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, ürünlerin tanıtımında festivallerin büyük önemi bulunduğunu söyledi.
     Festivalin gelişerek devam etmesi gerektiğini belirten Kavuncu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
     MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da Demirciören çileğinin Kütahyada bilindiğini, ancak tüm Türkiyede tanınması gerektiğini anlatarak, festivalin bölge halkı ve çilek üreticilerine hayırlı olmasını diledi.
     AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ise Demirciörenin sulama göleti ve altyapı sorunlarının AK Parti iktidarı döneminde çözüldüğünü kaydederek, köyde güzel hizmetlerin süreceğini bildirdi.
     Dernek Başkanı Volkan Keskindemir, Demirciörenin çilek yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Köyde eskiden yıllık 50 ton çilek üretiminin son yıllarda 250 tona kadar çıktığını söyleyen Keskindemir, yeni sulama göletinin yapılması halinde bu miktarın 750 tona ulaşacağını anlattı.
     Daha sonra, En Güzel Çilek yarışmasının birincisi Mehmet Aslanalp, ikincisi Musa Aslankıran, üçüncüsü Hasan Kılıç, 4üncüsü Ali Keskin, 5incisi Mehmet Aslankıran, 6ncısı Bayram Özkayaya ödülleri, protokol mensuplarınca verildi. Yarışmaya katılan tek kadın olan Gülcan İnceye ise gönüllerin birincisi ödülü takdim edildi.
     Kuzey Irakta girdiği çatışmada yaralanan gazi Ömer Tunça, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bektaş Arslan tarafından plaket verildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı ile vatandaşların katıldığı festival, halk oyunu gösterisi, animasyonlar, çocuk oyunları, Grup Haymana ve Gazi Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletileriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Kütahya
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 1. Demirciören Çilek Festivali yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER