1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, huzurevinde kalan yaşlıların genel sağlık kontrolünü ve diş taramasını yaptı


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde kalan yaşlılara genel sağlık kontrolü ve diş taraması yaptı.
     Halk Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Tülay Varalan, Yaşlılar Günü dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Dünya Sağlık Örgütünün 2012 yılını Yaşlı Sağlığı Yılı ilan ettiğini anımsatan Varalan, dünyanın gittikçe yaşlandığını ve genç nüfusun azaldığını aktardı.
     Yaşlı nüfusun artmasıyla beraber yaşlı sağlığı diye bir konunun gündeme geldiğini ifade eden Varalan, şunları kaydetti:
     Sadece uzun süre yaşamak değil kaliteli yaşamak gündemde. Yaşlanmayla beraber pek çok sorun birbirini doğuruyor. Hem meydana gelebilecek kazalar hem de organların yaşlanmasıyla beraber ortaya çıkabilecek hastalıklardan dolayı bir dizi korunma tedbiri gerekli. Biz diş sağlığı konusunda oldukça yetersiz toplumuz. Dişlerimizi önemsemiyoruz. Halbuki sağlık, ağızda başlar. Diş hastalıkları pek çok hastalığa sebep olabiliyor. Dişler ihmal edilme olasılığı çok yüksek bir konu. Burada kalan yaşlılarımızın diş taramasını yaparak tedavilerine başlamış olacağız.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri ekiplerince yapılan çalışmada huzurevinde kalan 48i erkek, 16sı kadın 64 kişinin diş muayenesinin yapıldığı, diş protez ve diğer eksiklikleri tespit edilerek tedavi sürecinin başlatıldığı bildirildi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları taramanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarından Ömer Korçum ve Nahide Saygün Akkalın yaşlılara konser verdiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER