Yenilikçi, sıra dışı ürün ve fikirler yarıştı

Yenilikçi, sıra dışı ürün ve fikirler yarıştı

İzmir Genç İş Adamları Derneği'nin (İGİD) üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği III. İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

İzmir'de kurulu üniversiteler ve iş dünyası meslek oda ve derneklerinin destek ve katılımı ile düzenlenen Türkiye'nin en kapsamlı inovasyon yarışması, ürün ve konsept fikir/proje ve kent için inovasyon olarak üç ayrı dalda gerçekleşti. Brigtwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı, inovatif girişimci Alphan Manas'ın başkanlığını yaptığı jüri heyeti, birbirinden ilginç ürün ve projeler arasında en iyilerini belirledi.

Geliştirdikleri teknoloji ile omurga implantları, transpediküler vida, ayarlanabilir elastik-rijid vida üretimi yapan Temiz Medikal ürün dalında birinci olurken, konsept fikir alanında birinciliği kontak lens, glukoz algılayıcı, invazif olmayan kan şekeri takibi projesi ile Canan Aslı Yıldırım aldı. Kent İçin İnovasyon kategorisinde ise atık toplama otomasyonu ile Urve Akdoğan birinci oldu. Ödül töreninde İnovasyon Ödülleri yarışması etkinlikleri kapsamında İzmir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi'nde yapılan inovasyon yarışmalarında ödül alan öğrenci takımlarına da ödüller verildi.

'BİLGİYE ULAŞMAKLA KALMAYIP KULLANMALIYIZ'

Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan ödül töreninde konuşan İGİD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, bilgi ve katma değer arasındaki ilişki üzerinden vizyon ve önerilerini davetliler ile paylaştı. Şirketlerin teknoloji ve teknoloji merkezli iletişim dönüşümüne adapte olması gerektiğini belirten Doğanata, firmaların başarılarının inovasyon kavramına verdikleri önem ile orantılı olduğunu dile getirdi. Dünyada her an üretilen bilginin katlanarak arttığına dikkat çeken Doğanata, bunu ekonomik faydaya dönüştürebilenlerin geleceğin dünyasında söz sahibi olacağını anlattı. Doğanata, bunun farkındalığı ile İzmir'in en kapsamlı inovasyon temalı organizasyonu olan İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasını düzenlediklerini kaydetti. İGİD Başkanı, yarışma ile girişimcilerin dikkatini inovasyona ve yüksek katma değerli üretime çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Şirketlerin teknolojik dönüşüme adapte olması gerektiğini vurgulayan Doğanata, bilgi teknolojileri etkinliğinin arttığını ve şirketlerin bu süreci iyi okuyup, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü değişime uyarlanması ve uygulayabilmesi gerektiğini anlattı.

'RİSK ALMAK ve PAYLAŞMAKTAN KORKMAYIN!'

Jüri Başkanı Alphan Manas ise yaptığı sunumda, geleceğin iş ve girişimci modeline yönelik vizyonunu paylaştı. Manas, Türk insanının pratik düşünme yeteneğine sahip olmasına rağmen bunu katma değere dönüştüremediğine dikkat çekti. Aynı zamanda Türkiye Fütüristler Derneği kurucularından olan Manas, özgün düşünmeyi başarabilenlerin var olan ürünlere alternatif çözüm önerileri ve eklemeler yaparak yepyeni bir ürün gamı oluşturabildiğini kaydetti. Bunun için illa ki yeri yerinden oynatacak teknolojik bir yenilik yapmaya gerek olmadığını ifade eden Manas, "Türkiye'de 'İnovasyon' denilince akla teknolojik yeniliklerin gelmesi bu süreci biraz zorlu kılıyor. İnovasyonun asıl amacının hayatı kolaylaştırmak olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Büyük Ar-Ge bütçeleri ve maliyetleri masaya yatırılmadan önce inovatif olmak için sahip olunması gereken tek bir araç var: Farkındalık! Fütürizm bilgi ve teknolojiyi kullanarak gelecekle ilgili alternatif senaryolar oluşturmaktır. Biz tarihimizi okuyoruz ama geleceğimizi okumuyoruz. Dünyayı iyi okumalı ve gereklerini yerine getirmeliyiz. Risk almaktan ve paylaşmaktan korkmamalıyız." diye konuştu.

Ödül törenine İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, işadamları, akademisyen ve girişimciler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenilikçi, sıra dışı ürün ve fikirler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER