Yeni Zelanda’da anlamlı etkinlik
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 20 2023
Yeni Zelandalı’lar, ülkesine iltica eden 63 kişiden oluşan Hizmet Hareketi mensubunu, evlerinde misafir etmeye hazırlanıyor
AKP Rejiminin yürüttüğü nefret dili ve soykırım uygulamasına rağmen dünya ülkeleri Hizmet Hareketi mensuplarını bağrına basmaya devam ediyor. Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta ve dünyanın en uzak ülkesi olarak bilinen Yeni Zelandalılar, ülkesine iltica eden 63 kişiden oluşan Hizmet Hareketi mensubunu, hazırladıkları program çerçevesinde evlerinde misafir ediyor. Yeni Zelanda’nın en popüler turistik beldesi olan Motueka Kasabası sakinleri, ülkeye iltica eden 14 aileye aynı zamanda 4 gün boyunca tatil yaptırmış olacaklar.

19-23 Ocak arasında misafirlerini ağırlayacak olan Yeni Zelandalılar, her bir aileyi evinde yatılı olarak ağırlayacak. Ayrıca, söz konusu tarihler arasında kasabanın tarihi ve turistik yerlerini gezdirilecekler.
The Guardian Gazetesi “A welcome Mat for visiting Turkish Refugee Families’ manşetiyle okuyucularına duyurduğu haber için tam sayfa yer ayırdı. Dört gün devam edecek olan program ile ilgili detaylara da yer verilen haberde şu ifadeler yer aldı; “Yakın zamanda gelenler, Türkiye’deki politik nedenlerden dolayı ailelerini güvende tutmak için evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Tüm masrafların kasabanın değişik kurum ve kuruluşları tarafından karşılandığını belirten programın koordinatörü ve St. Andrews Motueka Uniting Church’ün Başkanı Janet Marsh, bunun bir ilk olduğunu söyledi. Mülteci olmanın bir tercih olmadığını, savaşlar ve siyasi düşüncelerden dolayı insanların ilticaya zorlandığına dikkat çeken Marsh, üç büyük İbrahimi dinde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


