Yeni model otomobiller kriz sebebiyle Türkiye'ye geç getirilecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 1 2018
Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci, Uluslararası Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek otomobillerin çoğunun, Türkiye'de Avrupa ile aynı anda satışa sunulamayacağını söyledi. Özpeynirci, bu modellerin gelişinin 2019'a sarkacağını ifade etti.
Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci, iki yılda bir Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak organize edilen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı'nın yarın dünya basını için kapılarını açacağını aktardı. "Ancak iç pazardaki büyük daralma nedeniyle Türkler bu fuara biraz Fransız kalacak" diyen Özpeynirci, "Çünkü Paris’te sergilenecek yaklaşık 50 yeni modelin bir çoğu Türkiye’de daralmanın 2019 yılında devam etmesi beklendiği için Avrupa ile aynı anda satışa sunulamayacak" ifadesini kullandı.
"Türkiye'de lansmanı yapılması beklenen yeni modellerin pazardaki daralma nedeniyle 2019'un ilk çeyreğine ertelendiği düşünülürse, Paris'te sergilenecek yeni modellerin Türkiye'ye kısa vadede gelmesini beklemek hata olur" görüşünü dile getiren Özpeynirci, şunları kaydetti:
— Sektör yetkilileri de pazara yönelik önlemlerin alınmaması halinde 2019 yılında satışların 400 bin ve altına kadar düşebileceğini, bunun da yeri model lansmanlarında önemli ertelemeleri beraberinde getireceğini söylüyor.
Özpeynirci'nin aktardığına göre, Türkiye'ye gelişleri uzun bir süre alacak bazı modeller arasında; Audi A1, e-Tron, Q3, yeni BMW 3 ve 8 Serisi, X5, Z4, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Hyundai i30 N Fastback, Kia Niro EV, ProCeed ve Ceed GT, Lexus RC- LC Limited Edition, Mercedes Benz A, B ve GLE, EQC, Peugeot 508 SW, E-Legend concept, yeni Renault Kadjar, Seat Tarraco, Skoda Kodiaq RS, Toyota Corolla Touring Sports ve Camry yer alıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


