Yeni Merkez Bankası Başkanı Karahan, AKP'yi eleştirdiği mesajları silmiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 5 2024
Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın iktidar partisi AKP'yi eleştirdiği mesajlarını sosyal medya hesabından sildiği ortaya çıktı.
Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına atanan Dr. Fatih Karahan, göreve başladıktan dakikalar sonra şahsi Twitter (X) hesabını kapatmıştı. Bugün itibarıyla hesabını yeniden aktif hale getiren Karahan'ın hangi paylaşımlarını sildiği ortaya çıktı.
Cuma akşamı Hafize Gaye Erkan'ın sosyal medya hesabından yayımladığı istifa paylaşımının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Başkanlığına halihazırda PPK üyesi olarak görev yapan Dr. Fatih Karahan getirilmişti.
Atama kararının yayımlanmasından dakikalar sonra, Fatih Karahan'a ait sosyal medya hesapları kapatılırken, bugün yeniden aktif hale getirilen hesaplarda silinen paylaşımlar gündem oldu.
AKP'NİN EKONOMİ POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİĞİ PAYLAŞIMLARI SİLDİ
21 Aralık 2021 tarihi itibarıyla ani kur artışlarını engellemek amacıyla hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi, ilk günlerinde AKP tarafından kamuoyuna 'liralaşma' şeklinde sunulurken, sisteme yönelik methiyeler dizilmişti.
28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonominin dümenine oturtulan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise KKM'yi bir ayak bağı olarak tanımlarken, sistemin tasfiyesi için TCMB ile ortak atılan adımlar sonucunda 8 aylık sürede KKM, 800 milyar liranın üzerinde erime yaşamıştı.
TCMB'nin başına getirilen Fatih Karahan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda, KKM'nin cazibesini yitirdiğine yönelik makaleler paylaşırken, kendisine yöneltilen bir soruya ise AKP'nin açıklamalarını eleştiren ifadelerle yanıt vermişti.
Karahan, kendisine yöneltilen "Fatih bey, yeni ekonomi yönetiminin KKM'den çıkmak istemesinin nedeni neydi?" paylaşımına, "KKM'den çıkılmak istenmesinin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!10.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü ya...


