Selam Tevhid gerçeği ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 5 2016
Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütünü soruşturan polisler, 22 Temmuz 2014'te gözaltına alınmış, bir kısmı da tutuklanmıştı. O polisler, kapatılan casusluk dosyası sebebiyle yargılanırken Selam Tevhid gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. 17/25 Aralık sonrası İstanbul emniyetine getirilen polislerin de güçlü delilleri görünce söz konusu terör örgütüne yönelik operasyon kararı aldıkları ve 25 bin lira ödenek talep ettikleri ortaya çıktı. Örgüt hücrelerinin aktif olduğu belirtildi.

Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasını yürüttükleri için ‘AKP iktidarına darbe yapmak, terör örgütü üyesi ve casusluk' suçlamasıyla tutuklanan polislerin davasında şok bir gelişme yaşandı.
Özgür Düşünce'den Bülent Ceyhan'ın haberine göre, polislerin tutuklanmasının ardından, iktidar tarafından atanan yeni polislerin de güçlü deliller nedeniyle örgüte operasyon kararı aldığı ortaya çıktı. Dönemin TEM Şube Müdürü imzasıyla operasyon için 25 bin TL ödenek alındığı ancak bu paranın akıbetinin bilinmediği belirtildi. Selam Tevhid için kullanılan ‘terör örgütü' ifadesinin de operasyonun engellenmesi sonrası Yargıtay'ın 3 ayrı kararla ‘terör örgütü' diye tescillemesine rağmen ‘sözde' şeklinde değiştirildiği belirlendi.
6 AY İÇİNDE OPERASYON LAZIM
Dava dosyasına giren 19 Mart 2014 tarihli İstanbul Emniyeti TEM Şubesi'nin ‘Terörle Mücadele Planlı ön bilgi formu' belgesinde, Selam Tevhid terör örgütü ile ilgili hedef şahıs bilgisi olarak 235 kişi gösterildi. Operasyonun değerlendirilmesi başlığı altında, “Kudüs Ordusu terör örgütü ile ilgili 2000 yılında yakalanan Hizbullah terör örgütünün dokümanlarına atıfta bulunarak başlatılan çalışmayla ilgili devamında 2010 yılında başlatılan soruşturmada, bahse konu örgütün deşifre edilmesi ve üyelerinin yakalanması amacıyla önümüzdeki 6 ay içerisinde operasyon yapılması planlanmaktadır” deniliyor. Teknik ve Mali diğer ihtiyaçlar başlığı altında ise 25 bin lira talep ediliyor. Dönemin İstanbul TEM Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, Şube Müdür Yardımcısı Kayhan Ay ve D Büro Amiri Özgür Taşdemir imzalı yazıda şu ifadelere yer veriliyor:
HÜCRE İSTİHBARAT YAPIYOR
“2000 yılında İstanbul ve Ankara Emniyeti'nce başlatılan operasyonlarla mevcudiyeti ortaya çıkarılan ve neticesinde birçok faili meçhul cinayetin aydınlatıldığı Selam Tevhid terör örgütünün halen ilimiz başta olmak üzere Ankara ve diğer illerde faaliyet gösteren hüc
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







