Yeni askerlik sistemi birkaç hafta içinde uygulanmaya başlıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 15 2019
Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle iftar sonrası yaptığı uzun toplantıda, yeni askerlik sisteminin seçimden önce yasalaşacağını söyledi.
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre toplantıda, genellikle milletvekilleri söz aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini, seçimden önce yasalaşacağını belirtti.
Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili tartışmaları gündeme getiren milletvekillerine yanıt verirken özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
"Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper ülkesi değiliz. Seçimi alacağız diye millete olmadık sözler veremeyiz. Ama ileride uygun bir zemin bulunursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı şekliyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak şekilde bir çalışma yapılabilir."
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 milyon 300 bin EYT'li var, yıllık 10-60 milyar lira bütçe maliyeti olur" dedi. Erdoğan, "Mümkün değil bu" ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!7.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!8.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!9.Ünlüler diken üstünde: Uyuşturucu operasyonunda 8 gözaltı daha10.Gazeteci Levent Gültekin gözaltına alındı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







