Yem Hijyeni Yönetmeliği'nde değişiklik


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Yem Hijyeni Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Söz konusu değişiklik 20 Kasım 2015'ten itibaren bir yıl sonra yürürlüğe girecek. Yem Hijyeni Yönetmeliği'nde en son 5 Ocak 2013'te değişiklik yapılmıştı.

Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasına şu bentler eklendi:
"Bitkisel yağlardan elde edilen ürünler: Rafine yağ dışında, oleokimyasal veya biyodizel işleme ya da damıtma, kimyasal veya fiziksel rafine işlemi yoluyla geri kazanılan bitkisel yağdan veya ham bitkisel yağdan elde edilen ürünü,
Parti veya seri: Orijin, çeşit, ambalaj şekli, paketleyici, sevkiyatçı, etiketleme gibi sahip olunan ortak özellikleri bakımından ayırt edilebilir miktardaki bir yemi, bir üretim prosesinde ise üniform üretim parametreleri kullanılarak bir işletmedeki bir ünite üretim miktarını ya da seri üretim halinde ve birlikte depolandığında ünitelerin sayısını,
Yağ karıştırma işlemi: Karışık yağ üretmek üzere, yalnızca ardışık partiler hariç, ham yağ, rafine yağ, hayvansal yağ, gıda sanayinden geri kazanılan yağ ve/veya onlardan elde edilen ürünleri karıştırma işlemini."

Yönetmeliğin 10. maddesi birinci fıkrasına "Ek-2'de bulunan Tesis ve Ekipmanlar başlığı altında belirtilen işletmeler." bendi eklendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yem Hijyeni Yönetmeliği'nde değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER