Yavaş'tan soruşturma iddialarına ilginç cevap: Bir sapık bulunup...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 20 2025
ABB Başkanı Mansur Yavaş, kendisiyle ilgili soruşturma başlatılacağı iddialarına "Korktuğumuz bir şey yok, ancak bu iddialara bakarsanız yeni bir sapık bulunup aleyhimizde bir şeyler söyletme ihtimalleri var gibi geliyor bana. Yoksa da televizyonlardan konuşmasınlar herkesin ailesi var" yanıtını verdi.
Tayvan Akıllı Şehirler Formu'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye'ye döndü. Yavaş'ı İstanbul Havalimanı'nda Ankara'nın bazı ilçelerinin belediye başkanları karşıladı.
Yavaş, burada gazetecilere İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"HERKESİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ ADİL BİR HUKUK SİSTEMİDİR"
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Yavaş, şunları söyledi:
“Artık günümüzde yargı tarafsız ve bağımsız olacak diyoruz ama birtakım kalemler ve yorumcular bir iki gün önce televizyona çıkıyorlar olacakları zaten söylüyorlar. Avukatının ulaşamadığı bilgilere her nasılsa bu yorumcular ulaşıyorlar ve ertesi gün de bu olaylar oluyor. Burada yargının tarafsız ve bağımsız davrandığını söylemek mümkün değil. Hukuk herkese lazım. Siyasallaşmış bir yargı ülkeye son derece zarar verir.
Ben uçakta gelirken de televizyonlara baktım, bütün dünya bunu konuşuyor ve Türkiye'deki yargıya olan güvenin azaldığını söylüyorlar. Böyle bir ülkeyle hiç kimse ticaret de yapmak istemez, ilişki de kurmak istemez. Dolayısıyla bir an evvel parlamenter sisteme geçilecek yolların açılması, tarafsız ve bağımsız yargının kurulması gerekir. Eğer biz hukuka güvenmeyeceksek neye güveneceğiz? Herkesin en büyük güvencesi tarafsız ve bağımsız adil bir hukuk sistemidir. Ama bugün için bundan bahsetmek maalesef mümkün değildir.''
"BANKA HESAPLARIMI HERKES İNCELEYEBİLİR"
“Hakkınızda bir soruşturma var mı” sorusunu da Yavaş, şöyle yanıtladı:
''Ben 6 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum hakkımda 109 tane şikayet yapıldı. 101 tanesi mülkiye müfettişleri tarafından soruşturuldu ve kapatıldı. Diğerlerini de mülkiye müfettişleri soruşturuyor ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







