Yavaş'tan SGK'ya hodri meydan: 900 Milyarlık borcun kime ait olduğunu açıklayın!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 19 2024
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "silkeleme" talimatı sonrası CHP'li belediyelere haciz baskısı uygulanırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çarpıcı bir açıklamada bulundu. SGK’nın belediyeler dışında tahsil edeceği 900 milyar lira olduğunu ifade eden ABB başkanı, “Onların kimler olduğunu millet görsün. Şeffaflık, adalet bunu gerektirmez mi? Herkes ona göre hakkımızda hüküm verecekse versin” dedi.
Erdoğan'ın, CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını ödemeye yanaşmadığı iddiasının ardından geçen hafta da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var” demesi sonrası "haciz" kıskacı başladı. Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere bazı CHP'li belediyelere ait banka hesaplarına bloke yapılıp paralar çekildi.
Genel Başkan Özgür Özel başta olmak üzere tüm CHP'li başkanlar, bu durumu "iktidarın belediyeleri kaybetmesinin hazımsızlığı" olarak yorumladı. İktidarın 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilgisi nedeniyle "intikam almak" istediğini söyleyen başkanlar, asıl amacın CHP'nin hizmet vermesini engellemek olduğunu savundu.
'BİZ BELEDİYENİN BORCUNU AZALTTIK'
Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, siyaset gündeminden düşmeyen "haciz kıskacına" ilişkin görüşlerini paylaştı. "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni borçlu bir şekilde devraldıklarını vurgulayan Yavaş'ın açıklamaları şöyle:
“Belediyeyi teslim aldığımız yıllarda belediyenin borcu 2 milyar 427 milyon dolardı. Bunun bir milyar 750 milyon dolarını ödedik. Bunların bir çoğu Ankapark için alınmış çok yüksek faizli banka borçlarıydı. Örneğin ING Bankasından 2016’da 300 milyon dolar para alınmış, ödemesi 2019 Nisan ayından sonra başlıyor. Bir kuruş ödemesiz, üç yıl faizle 300 milyon doların maliyetini bir düşünür müsünüz? Peki, mecliste neyle karşılaştık. Kredi alacağız, kredileri onaylamadılar. Hatta faizler düştü yenileyelim dedik, ona da belediye meclisi izin vermemişti. Yeniden yapılandırma yapınca da bu parayı ödeyenler zararlı çıkıyor. Ödemeyenler, ödeyenlere gülüyor. Biz de SGK borçlarını ödememek suretiyle banka borçlarının yüksek faizlerini kapatıp Ankara halkına hizmet ettik.”
BORCUNU ÖDE
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







