Yavaş: Cumhurbaşkanlığı tartışmasından rahatsızım
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 26 2024
Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda süren tartışma hakkında "Çok rahatsızım" diyen Mansur Yavaş 6'lı masanın aday belirleme sürecini hatırlatarak "Ders alınması lazım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında istinafta devam eden 'ahmak davası', 'siyasi yasak' kararı ile birlikte, bir süredir devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İmamoğlu arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda anlaşmazlık olduğu tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi.
Hakkındaki iddialara, İmamoğlu ve CHP ile anlaşmazlık yorumları için “Çok rahatsızım” diyen Mansur Yavaş, istifasının da söz konusu olmadığını açıkladı.
Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Mansur Yavaş, adaylık meselesinin zamanı gelince konuşulması gerektiğini, gazeteciler ve danışmanlar tarafından tahrik edici, fitne çıkaracak açıklamalar yapıldığını, bu tartışmaların gündemi işgal etmesinden rahatsız olduğunu ifade etti. Yavaş, “Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda” dedi. Ayrıca "İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır…" diyen Yavaş, bir kez daha “güçlendirilmiş parlamenter sisteme” dönülmesi gerekliliğinin altını çizdi.
'DERS ALINMASI LAZIM'
Yavaş “İki yıl 2023’e gelirken Altılı Masa’da aday kim olacak tartışmasını yaşadık. İktidar cenahı bunu eksiksiz devam ettirdi bu tartışmayı. Bundan bir ders alınması lazım. Şimdi bakıyorum; tahrik edici açıklamalar yapılıyor, gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar. Bir iki sefer açıklama yapıldı ama orada kaldı ama susturulmaları gerekiyor” diye konuştu.
'GÜNDEMİ İŞGAL EDİYORUZ'
Cumhurbaşkanlığı tartışmalarından rahatsız olduğunu dile getiren Yavaş, şöyle konuştu:
“Biz öncelikle kendi belediyemize, kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın diğer bir nedeni de şu: Gündemi biz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








