Yaşlı kadının açlık isyanı milletvekillini ağlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 3 2022
Dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hayali kuran Erdoğan’ın hüküm sürdüğü Türkiye’de vatandaş sokakta “açım” diye haykırıyor. CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz vatandaş değil miyiz? Aç kalıyoruz. Biz ne yapacağız? Ne yapmam lazım benim?” diyen yaşlı kadın karşısında gözyaşlarını tutamadı.
İktidarının son demlerinde halka bol bol hayal satan Tayyip Erdoğan’ın en büyük hayallerinden biri de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmak.
Hayaller başka hayatlar başka…Türkiye, dünyanın uzay çağını yaşadığı 21. yüzyılda ucuz ekmek ve yağ kuyruklarıyla poz veriyor.
IMF ve Dünya Bankası’nın verilerine göre 2021’de, Türkiye en büyük ilk 20 ekonomi içerisinden çıkarak 21. sıraya geriledi.
Ekonomi yönetimindeki başarısızlık mutfağa da sıçrayınca, geçinemeyen halkın dramatik isyanları da sosyal medyada viral oluyor.
MİLLETVEKİLİNİ AĞLATTI
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’de halkın sorunlarını dinledi. Başarır, bir sokakta yere tezgah açarak köyünden getirdiği yeşillikleri satan yaşlı bir kadınla konuştu.
Mersinli yaşlı kadının sözlerinden etkilenen Başarır gözyaşlarını tutamadı.
YEMEK PİŞİREMİYORUM
Sattıklarıyla ihtiyaçlarını anca karşılayabildiğini söyleyen yaşlı kadın şunları kaydetti: “Biz vatandaş değil miyiz? Aç kalıyoruz. Biz ne yapacağız? Kime vereceğiz oyumuzu? Oruç tutuyorum; evime varıyorum, yemek pişiremiyorum. Ne yapmam lazım benim? Beni bu dereceye koydular. Benim oğlum var işsiz. Bu benim torunum, okuyor ama okuyacak durumu yok. Cuma pazarına geliyorum, ben ekmek de yapıp satıyorum. Unu pahalı alıyorum, köyümde yalnız başıma yapıyorum.”
Başarır, kadının ellerini tutarak, “Şu ellerine bak, burada emek var” diye konuştu. Kadın ise “Emek var ama yok emeğimiz, yeter şuramıza geldi” ifadesini kullandı. Başarır da kadını “Göz yaşına kurban olurum ben senin, ağlama oruç oruç tamam mı?” diye teselli etti.
ÇOCUKLARIM İÇİN…
Başarır daha sonra çöpten yiyecek toplayan bir kadının ya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







