"Yasakları erken kaldırdık, pişmanız ve özür diliyoruz"
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 13 2021
Hollanda Başbakanı Mark Rutte yaptığı açıklamada koronavirüs kısıtlamalarının çok erken kaldırıldığını kabul ederek özür diledi. Ülkedeki enfeksiyonlar yılın en yüksek seviyesine çıkmış durumda.
Hollanda hükümeti geçen cuma günü, özellikle genç yetişkinler arasında artan vaka sayısını durdurmak amacıyla bir dizi önlemi geri getirdi. Barlar, restoranlar ve gece kulüpleri ile ilgili kısıtlamalar yeniden hayata geçti.
Rutte gazetecilere verdiği demeçte, "Mümkün olacağını düşündüğümüz şeyin pratikte mümkün olmadığı ortaya çıktı. Hatalı bir karar verdiğimiz için pişmanız ve özür diliyoruz" dedi.
Rutte'ın özür dilemesi, daha önceki pozisyonundan oldukça keskin bir dönüş oldu. Zira bir süredir kısıtlamaların hafifletilmesinin "mantıklı adım" olduğunu her fırsatta savunuyordu. Bunun yanı sıra hükümetinin konuya ilişkin olası kötü yönetimi için herhangi bir suçlamayı da reddediyordu. Bu nedenle sağlık otoritelerinden sert eleştiriler almıştı.
Hollanda'daki koronavirüs enfeksiyonları, iki hafta önce barları, restoranları ve gece kulüplerini tamamen yeniden açma kararından bu yana 2021'deki en yüksek seviyelere sıçradı.
"İşler umulduğu gibi gitmedi"
Bu mekanlara giriş için sağlık kontrolleri ve zorunlu Covid-19 testleri uygulamaya konmuştu, ancak aylar süren karantinadan sonra gece dışarı çıkmak isteyen çok sayıda insan ve uzun süredir zarar eden işletmelerin müşterileri geri çevirmemesi sonucu sistem istenildiği gibi işlemedi.
Rutte, özrünün yanı sıra cuma günkü basın toplantısında kendi performansına dair "elinden gelenin en iyisini yapamadığını" da kabul etti ve "Bizden kendi kararlarımızı gözden geçirmemiz istendi. Bunu yapmamış olmamız doğru değildi" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


