Yargıtay Başkanı:Yeni adliyelere değil iyi hukukçulara ihtiyaç var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 21 2015
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye’de her yıl bir milyon dosyanın Yargıtay’a geldiğini söyledi. Cirit, “Her yıl bir milyon dosyanın Yargıtay’a geldiği bir sistemde adaletin sağlıklı işlemesinin çok zor olduğu ve bu iş yükünün hakim, savcı sayısını artırarak, yeni adliyeler kurarak, yeni daireler oluşturarak halledilemeyeceğini çok iyi anlamamız gerekmektedir.'dedi

İki gün sürecek ‘Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu’ bugün başladı. Güneşli’de bir otelde yapılan sempozyuma Adalet Bakanı Kenan İpek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, YASED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu, yargı ve iş dünyasından birçok temsilci katıldı. Sempozyumda yargının iş dünyası üzerindeki etkileri konuşuldu. Hukuk sistemi reformlarının bir an önce hayata geçirilmesini isteyen TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Türkiye yargı ve hukuk sistemi alanındaki reform adımlarını süratle hayata geçirerek tüm olumsuz küresel ve ekonomik koşullara rağmen içinde bulunduğu ülkeler grubunda pozitif ayrışabilir. Yargı ve hukuk sisteminde hızla reform gündemine dönerek önemli bir fark yaratma şansımız önümüzde.” diye konuştu.
Hukuk güvenliği ve uygulamasının istikrarlı ve öngörülebilir olmasının önemine dikkat çeken Symes, şöyle devam etti: “Hukukun istikrarlı ve öngörülebilir olması yatırım ortamı için olmazsa olmaz ön koşuldur. Hukuksal ilişkilerde devlete yüklenen en önemli görev hiç şüphesiz hukuk düzeninde istikrarın öngörülebilirliğin sağlanması ve kazanılmış hakların korunmasının teminat altına alınmasıdır. İdarenin hak doğuran işlemleri ile kazanılan meşru statüler mutlaka korunmalıdır. Böylece kişiler idari işlemlerdeki değişikliklerden etkilenmemelidir. Bu güvencenin sağlanması amacıyla idari yargılanma usulüne yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirebilmelidir. Bir ülkenin ekonomik gelişmesi siyasi ve ekonomik istikrar ile demokratik bir hukuk devleti olmaksızın sağlanamaz. Hukuk devleti ve hukuk güvenliği ilkelerinin hayata geçirilmesi, yargının hızlı ve adil bir yapıya kavuşturulması aynı zamanda AB’ye tam üyelik yolunda atılması gereken önemli adımlardır.”
RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: HUKUK, SU VE EKMEK GİBİ İHTİYAÇ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







