Yargıtay, Aliye Boydak’a verilen hapis cezasını bozdu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 21 2021
Yargıtay, Kayseri’de Hizmet Hareketi'ne üye olduğu iddiasıyla yargılandığı davada yerel mahkemenin eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak’a (60) verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu. Yargıtay eksik yargılama nedeniyle dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Şubat 2018’de görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Aliye Boydak ile avukatı hazır bulunmuş, 5 çocuk annesi Aliye Boydak, mahkemede yaptığı savunmasında, “‘Bana örf ve adetten dolayı abla’ deniliyor. Toplantılara katılmadım, Bank Asya’da açılan hesaplardan ve yatırımlardan haberim yok. 19 aydır tutukluyum. Benden imam olmaz, zaten benim bilgim de buna yetmez” demişti.
Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti, sözde ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan Aliye Boydak’a 7 yıl 6 ay hapis cezası vermiş Aliye Boydak’ın cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmişti.
DAVA YARGITAY’A TAŞINDI
Sanık Aliye Boydak’ın avukatları, karara itiraz ederek, dosyayı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Avukatlar, Bölge Adliye Mahkemesi’nin hukuka uygun olduğu yönünden karar vermesi üzerine dosyayı bu kez temyiz ederek, Yargıtay’a taşıdı. Dosyanın geldiği 3’üncü Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonrası soruşturmanın eksik yürütüldüğü gerekçesiyle bozma kararı vererek, dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.
TANIKLAR EMNİYETTE VERDİĞİ İFADEYİ MAHKEMEDE KABUL ETMEDİ
Yargıtay’ın temyiz incelemesinde, tanıkların soruşturma aşamasında ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla verdikleri fakat duruşmada kabul etmedikleri ifade içeriğine hukuki değer atfedilemeyeceği kaydedilerek, “Sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına organik bağ ile dahil olmak suretiyle süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk teşkil eden faaliyetlerde bulunduğunun kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyulması bakımından, hükümden sonra gelen ve sanığın örgütle irtibatı ve örgütteki konumuna ilişkin bilgiler içeren R.Ç., H.D.Ö. M.İ. ve N.Ö.’ye ait ifade ve teşhis tutanaklarının CMK’nın 217’nci maddesi gereğince duruşmada okunup, tartışılmasından ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


