Yargıdan Ali Yerlikaya'ya soğuk duş: 'AYM kararına uyun, hukuksuz siber takip yapmayın!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 26 2024
Trabzon Başsavcısı Sedat Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin “Anayasa’ya aykırı” diyerek iptal ettiği kanun değişikliğini hatırlatarak Emniyet'e yazı gönderdi ve "Siber takip yapamazsınız" diye uyardı.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve selefi AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun uymadığı Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını hatırlatarak polislere “Bizden habersiz siber takip yapamazsınız” yazısı gönderdi.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, AYM’nin 2020 yılında “Anayasaya aykırı” diyerek iptal ettiği sanal devriye (siber takip) yetkisini, hukuka aykırı bir şekilde Süleyman Soylu’nun bakan olduğu dönemde kullandı.
Soylu’nun ardından, 14 Mayıs 2023’teki seçimlerin sonrasında Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı yapıldı ve devir teslim töreninde “Hukuk devleti ilkelerinden ve insan haklarından asla ama asla taviz vermeden bu samimiyetle bu cesaretle bu kararlılıkla da yol yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. Ancak Yerlikaya da AYM kararını göz ardı ederek Soylu gibi sanal devriye yapılmasına izin verdi.
Son olarak Yerlikaya 16 Ekim’de, “Siber devriyelerimiz, sanal dünyada da suçluların peşinde” sözleriyle 5 bin 18 sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda suç unsuru tespit ettiklerini söyledi.
BAŞSAVCIDAN POLİSE: SANAL DEVRİYE YAPAMAZSINIZ
2023 yılı adli ve idari yargı kararnamesiyle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Sedat Çelik, 17 Aralık’ta cumhuriyet savcıları, Trabzon il ve ilçe emniyet müdürlüklerine bir yazı yolladı.
Başsavcı Çelik, polise siber ortamda tanınan araştırma yetkisinin AYM tarafından 19 Şubat 2020’de iptal edildiğini belirtti. Çelik’in yazısında, eğer şüpheli hakkında savcılık tarafından herhangi bir soruşturma yoksa polisin sanal ortamda araştırma yapmaması gerektiği ifade edildi.
'HUKUK DIŞI VERİ TOPLAMAYIN'
Yazıda, cumhuriyet savcısının soruşturma başlatmasının
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







