'Yarbay Yargılanmalı' diyen Kuzu'ya terfi skandalı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 30 2015
”Yarbay yargılanmalı” diyen Saray Danışmanı Burhan Kuzu’nun yeğeni Sivas’ı karıştırdı.

Şoför olan ancak geçen yıl memur kadrosuyla Sivas Numune Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Kuzu’nun yeğeni Ömer Faruk Kuzu, iddiaya göre 2 büyük soruşturma geçirdi. Her 2 soruşturmada da ceza alan Kuzu’nun, memuriyetten atılması gündeme geldi. Ancak iddiaya göre devreye Burhan Kuzu girdi ve yeğen Kuzu terfi ettirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne transfer edildi. Burhan Kuzu olayı doğruladı ‘’Biraz gevşek davranmış’’ dedi.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre şehit kardeşinin cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan için “O Yarbay soruşturulmalıdır” diyerek gündeme gelen Cumhurbaşkanı Danışmanı Burhan Kuzu’nun yeğeni Sivas’ı karıştırdı. Asıl mesleği şoförlük olan ancak 1 yıl önce “memur” kadrosuyla Sivas Numune Hastanesi’ne geçiş yapan Burhan Kuzu’nun yeğeni Ömer Faruk Kuzu, 2 büyük soruşturma geçirdi. Her 2 soruşturmada da cezalar alan Kuzu’nun, memuriyetten atılmasının da gündeme geldiği, ancak atılmak yerine, Burhan Kuzu’nun devreye girmesiyle, adeta terfi ettirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne transfer edilerek olayın üzerinin kapatıldığı iddia edildi. Burhan Kuzu olayı doğruladı ancak müdahalede bulunmadıklarını savunurken, Sivas Kamu Hastaneleri Sekreterliği de, “Örtbas etmedik, cezasını verdik” dedi.
Yerine babasını çalıştırmış
İddiaya göre, Sivas hastanelerini karıştıran olay şöyle gelişti:
Numune Hastanesi’nde işe başlayan yeğen Kuzu, iddiaya göre diş hekimliği bölümünü kazandığı gerekçesiyle 100 gün işe gitmedi. Bunu farkeden hastane yönetimi, Kuzu hakkında soruşturma başlattı. Müfettişlerce yapılan soruşturma sonunda, görevine son verilmesi gereken suçlamalarda bulunulduğu öne sürüldü. Ancak Kuzu’ya sadece kınama cezası verildi.
Bununla da yetinilmedi, Kuzu, Sivas Devlet Hastanesi’ne transfer edildi. Burada da işe gitmediği ve yerine babasını çalıştırdığı iddiası üzerine yeniden cidd
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


