Yangın faciasında Bakan Ersoy'a şok suçlama: Kendi oteli uğruna...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 24 2025
Bolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangının yaşandığı Grand Kartal Otel'de facianın göz göre göre geldiği bir kez daha ortaya çıktı. Öyle ki yangından sonra başlayan "Sorumluluk bakanlıkta mı, belediyede mi?" tartışmasında 2021'deki mevzuat değişikliği ile belediyelerin yetkisinin bakanlığa verilmesi çok konuşulanlar arasında. Burada ise en can alıcı durum, Bakan Ersoy'un kendi otelinin önündeki belediye engelini aşmak için bu mevzuat değişikliğine gitmiş olması iddiası.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel, son belirlemelere göre 78 kişiye mezar oldu. Yangın faciası sonrası ihmal zinciri gündem oldu. İhmallerden en çok konuşulanı ise oteldeki denetimler oldu.
Yangından sonra olay yerine giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, topu Bolu Belediyesi'ne atarak otelin belediyeye bağlı itfaiye denetiminden geçtiğini söyledi. Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bakan Ersoy'a sert tepki göstererek denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu işaret etti. Tartışmalar gittikçe büyürken; Bakan Ersoy'a hem siyasi arenadan hem de sosyal medyadan istifa talepleri yağdı.
BAKAN ERSOY KENDİ OTELİ UĞRUNA MEVZUATI DEĞİŞTİRMİŞ!
T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında bakanlığın 2021'deki mevzuat değişikliği sonrası belediyelerin elinden alınarak bakanlığa alınan yetkiye dikkat çekti. Eski AKP milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun'un sosyal medya paylaşımlarından yola çıkara dikkat çeken bir detayı ortaya koyan Şardan, şu ifadeleri kullandı:
"Sürecin en tartışılan tarafı arasında bakanlığın 2021’deki mevzuat değişikliği yapılması var. Değişiklikle, belediyelerin elindeki yetki bakanlığa alındı.
Bu konuda da çok ciddi ve yoğun iddianın odağında; Bakan Ersoy, 2021’de yani pandemi döneminde Bodrum Torba’da satın alıp yıktığı ve yeniden inşa ettiği otel projesi var.
Bakan Ersoy’un firması, yeni otel için eski itfaiye raporu üzerinden yeni tesise ruhsat almak için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.
Ancak belediye bu talebe uygun yanıt vermedi. Yeni itfaiye raporu alınması şartını ortaya koydu.
Ersoy’un firmasının sıkıntısı, bakanlığın o günlerdeki özel mevzuat değişimiyle aşıldı. Yetki, belediyelerden bakanlığa alındı ve Ersoy'u
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


