Yandaş Sabah Gazetesi'ne Alman Mahkemesi'nden kötü haber
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 29 2024
Frankfurt Kitap Fuarında sürgün gazeteciler ile ilgili bir panelde provokasyon yapan Sabah Muhabirlerine bir kötü haber de Darmstadt Bölge Mahkemesi'nden geldi
19-23 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Dünyanın en büyük kitap ve yayıncılık fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı'nda . International Journalists Association e.V (IJA) ile tenkil müzesi de stant açmıştı. Fuar kapsamında yapılan panel ve söyleşilere yüzlerce kişi katılmıştı.
Panellerden birine gelen Sabah gazetesinin Almanya ekibinden üç muhabir provokasyon yapmışlardı. Polisinde araya girmesiyle uzaklaşan Sabah Gazetesi çalışanları bazı gazetecileri ve Olayı haberleştiren MC EU TV'yi mahkemeye vermişti.
Provakasyonu haber yapan MC TV ile ilgili Sabah gazetesinin Almanya Temsilcisi İsmail Erel'in açtığı dava sonuçlandı.
Davaya bakan Darmstadt Bölge Mahkemesi MC EU TV'yi haklı buldu. Sabah Gazetesi'nin iddialarını yerinde bulmayan mahkeme, MC TV'de yapılan haberlerin hukuka uygun olduğuna karar verdi.
Mahkeme karar gerekçesinde Davacı Erel'in iddialarının temelsiz olduğunu, MC TV'de yapılan haberlerin İfade ve Basın Özgürlüğü hakkı kapsamında korunması gerektiğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







