Wall Street Journal'den çarpıcı Erdoğan yorumu: ‘Biden’ın programı kesinleşti ama...’
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 29 2021
ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci yurt dışı temasları öncesinde Wall Street Journal kapsamlı bir analiz yazdı.
ABD Başkanı Joe Biden’ın ikinci yurt dışı seyahati ve temasları öncesinde Wall Street Journal, olası senaryoları ve görüşmeleri masaya yatırdı. Wall Street Journal, Biden’ın ajandasının çok yoğun olacağını aktarırken Biden ile Erdoğan’ın görüşmesiyle ilgili de yorumda bulundu.
Biden’ın ABD müttefikleriyle ilişkisini kuvvetlendirme amacı içerisinde olacağı belirtilirken, ABD Başkanı’nın iç siyasette sıkıntılı günler geçirdiği de belirtildi. Biden’ın İtalya ve İskoçya’yı kapsayacak 5 günlük temaslarında Erdoğan ile görüşmesinin de gündemde olduğu hatırlatıldı.
Wall Street Journal, Biden’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmelerinin kesinleştiğini hatırlatarak, Erdoğan ile ilgili görüşmenin detaylarının henüz belli olmadığını aktardı.
Makalede, “Erdoğan diğer ülkelerin liderleriyle de görüşecek. Beyaz Saray henüz bu haftanın başında ABD ve diğer ülkelerin büyükelçilerini sınır dışı etme tehdidinde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile masaya oturup oturmayacağına dair bir açıklama yapmadı. Son yıllarda ABD-Türkiye ilişkileri Suriye’deki savaşta farklı isteklerle, Türkiye’deki insan hakları sorunlarıyla ve Ankara’nın Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasıyla sarsıntı yaşadı” yorumu yapıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







