Wagner uçağı kaza yaptı: 140 kişi hayatını kaybetti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 28 2023
Rus paralı asker grubu Wagner'e ait askeri uçağın havalimanında pistten çıkması sonucu 140 kişi hayatını kaybetti.

Mali'de, Rus paralı asker grubu Wagner'e bağlı Ilyushin IL-76 askeri nakliye uçağı, inişi sırasında önce pistten çıktı ardından alev aldı. Mali ve Wagner mensuplarını taşıyan uçak kazasında 140 kişi hayatını kaybetti.
Olay anına ilişkin yayımlanan görüntülerde, inişi sonrası pistte ilerlemeye devam eden uçak, kalan pist uzunluğunda durmayı başaramadı ve çevre yolunu geçerek setten düştü.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre düştükten sonra alev alan uçakta ölenler arasında bir Rus pilotun da olduğu belirtildi. Kazanın uçağın yakıt deposundaki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği belirtilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Mali’de bulunan Gao Havaalanı, Malili askerler, Wagner paralı asker grubu ve BM istikrar misyonu askeri personeli tarafından kullanılıyor. Uçağın daha önce Wagner Grubu'na ait olduğu ve kazadan yaklaşık bir hafta önce hava kuvvetlerine teslim edildiği biliniyor.
İDDİAYA YALANLAMA
Wagner'e yakın 'Gri Bölge' isimli Telegram kanalından yayınlanan açıklamada, "Uçağın Wagner Grubu'na ait olduğuna dair söylentiler var. Ancak bu doğru değil" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








