Video-konferans kararları açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 27 2020
Türkiye'de Koronavirüs vak'a sayısı 6 bine yaklaşırken, günlük artış hızı yüzde 50'yi buldu. İki haftadır Saray'dan çıkmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bakanlarla video-konferansla görüştü. Görüşmeler sonunda yeni yasak kararları aldı.
SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına dair alınan yeni tedbirleri açıkladı.
Saray'a kapanan Erdoğan kararlardan önce bakanlarla video-konferans vasıtası ile ayrı ayrı görüştü.
Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ilave 7 maddelik tedbir paketini açıklarken, "30 büyükşehirde titizlikle uygulanacak." dedi.
KORONAVİRÜS İLE MÜCADALE İÇİN BUGÜN ALINAN KARARLAR:
1)Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlandı.
2)Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecek.
3)Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacak.
4)Piknik alanları, ormanlar, ören yerleri gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak. Hafta içi de buralarda hiçbir şekilde toplu olarak bulunulamayacaktır.
5)Askerler 14 gün karantina kuralına uygun şekilde kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak.
6)Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirildi.
7)Tüm illerde valilerin başkanlığında pandemi (uluslararası salgın) kurulu oluşturularak alınan tedbirlerin takibi yapılacak. Gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler de burada kararlaştırılacak.

Dünyada toplam vak'a sayısının 600 bine yaklaştığı Koronavirüs felaketinin Türkiye'yi de etkilediğini belirten Erdoğan. "Ülkemizde de bugün itibarıyla 5 bin 698 tesp
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı5.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!
6.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!7.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'10.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...


