Vekiller 2,5 aylık tatile giriyor, umutlar sonbahara kaldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 15 2019
İktidarın büyük beklenti oluşturduğu yargı reformu ve Meclis’in güçlendirilmesi için gündemden düşmeyen içtüzük değişikliği sonbahara kaldı.

TBMM’nin 2. dönem 2. yasama yılı sürpriz bir değişiklik olmazsa bu hafta sona erecek. Meclis geçen yasama döneminde 11’i uluslararası sözleşme olmak üzere toplam 37 kanun çıkardı. Kanunlar arasında 2019 yılı bütçesi, askerlik, Turizm Ajansı kurulması gibi konular dikkat çekerken geniş toplumsal kesimlerin beklediği yargı reformu, 3600 ek gösterge yeni yasama dönemine kaldı.
1 Ekim 2018’de başlayan Meclis Genel Kurulu toplam 101 gün çalıştı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Kurulması, Trafik Cezalarının arttırılması, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanununda değişiklik gibi düzenlemelerle çalışmaya başlayan Meclis’in en önemli düzenlemelerinden biri 2 yıl süren OHAL’in, kamu kurumlarından ihraç başta olmak üzere bazı uygulamalarını sürekli kılan kanun oldu. Sağlık, TOBB yasası, Çevre Kanunu, ve Bütçe Kanunu olmak üzere 24 Şubat’a kadar yoğun bir mesai yapan Meclis 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 2 ay kapalı kaldı. Yerel seçimlerin ardından ise Kapadokya Alanı Kanunu, Askeralma Kanunu, Sporda Şiddetin Önlenmesi Kanunu ve Turizm Ajansı Kanunu’nun bulunduğu çok sayıda düzenleme yapıldı.
MECLİS 2.5 AY TATİLE GİRECEK
Meclis Genel Kurulu son haftaya “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla özel oturum ile başlayacak. Ardından içinde Merkez Bankasının ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması, şirket borçlarına yapılandırma, Varlık Barışı’nın 6 ay uzatılması gibi konuların bulunduğu ekonomi alanında düzenlemeler içeren “torba kanun teklifi” görüşülecek. Meclis’in sürpriz bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı’nın görüşmelerinin ardından yaklaşık 2.5 ay sürecek tatile girmesi bekleniyor.
BÜYÜK BEKLENTİ OLUŞTURULAN YARGI REFORMU SONBAHARA KALDI
Hükümet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Tam 12 yıl oldu: 17-25 Aralık'ta aslında ne olmuştu? İşte gelinen nokta!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


