Vatandaşa ceza, yandaşın eski cezalarına iptal
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 25 2021
Hazine’den garanti ödemelerini almaya devam eden İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın 2020 kirasının silinmesinin ardından aynı yıla ait cezaların da iptal edildiği ortaya çıktı.
Hazine’den garanti ödemelerini almaya devam eden İGA’nın 2020 yılına ait cezalarının iptal edildiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, salgın nedeniyle alınan karar gereği her hafta sonu kısıtlamasında on binlerce yurttaşa ceza kesildiğini anımsatarak “Vatandaşa, esnafa ceza yağdıran iktidar, yandaş şirketleri affediyor” diye konuştu.
CHP’li Akın, iktidarın İstanbul Havalimanı’nı işleten Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa’nın ortak olduğu İGA’ya salgın gerekçesiyle “kira kıyağı” yaptığını anımsatarak “İGA’nın 2020 yılına ait 1 milyar 45 milyon Avro (yaklaşık 10.5 milyar TL) olan kira borcu pandemi gerekçe gösterilerek tamamen silindi.
YURTTAŞA CEZA YAĞDI
İktidar ayrıca verdiği garanti kapsamında İGA’ya 2020 yılı için 230 milyon Avro (yaklaşık 2.3 milyar TL) tutarında ödeme yaptı” diye konuştu. İktidarın yandaş şirketlere yeni bir kıyak yaptığını açıklayan Akın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) İstanbul Havalimanı’nda kurallara uymadığı gerekçesiyle 2020 yılı boyunca İGA’ya kesilen cezaların tamamının iptal edildiğini vurguladı.
İptal işlemine gerekçe olarak salgının gösterildiğine de dikkat çeken Akın, “Pandemi döneminde kısıtlama kararına uymadığı ya da maske takmadığı gerekçesiyle her hafta 10 binlerce vatandaşa ceza yağıyor. Yalnızca geçen pandemi kısıtlamalarına uymadığı gerekçesiyle 33 bin 811 kişiye para cezası kesildi” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







