"Usulsüz taltiften yargılan polise taltif verildi"


Bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği iddiası ile 17 emniyet mensubu hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Sanık avukatlarından İbrahim Löklüoğlu, usulsüz taltif verdiği iddia edilen müvekkiline dava açıldıktan sonra taltif verildiğini söyledi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Sanık avukatlardan Murat Araç, taltif sürecinin nasıl işlediğini getirdiği tahtaya yazarak mahkeme heyetine anlattı.

Bazı tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme avukatların taleplerini aldı. Talepler sırasında avukat İbrahim Löklüoğlu, usulsüz taltif verdiği iddia edilen ve hakkında dava açıldığı dönemde tayin edilen bir müvekkili hakkında ilginç bir bilgi verdi. Löklüoğlu, eğitime açık olmadığı halde Konya'daki polis kolejine gönderilen bir müvekkiline taltif verildiğini söyledi.

Ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 17 emniyet mensubu hakkında "Bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddia edildi. İddianamede 2011-2013 yılları arasında ülke genelinde meydana gelen olaylarla ilgili 27 personel için usulsüz taltif verildiği ileri sürüldü. Sanıklar hakkında, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamaları ile ilgili olarak iddianame hazırlandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Usulsüz taltiften yargılan polise taltif verildi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER