Ünlü sanatçı bile gitti... Ankara Anlaşması'yla İngiltere'ye yerleşenlerde patlama
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 3 2020
İngiltere'de oturma ve iş kurma olanağı sağlayan Ankara Antlaşması'na Türkiye'den haftalık başvuru sayısı bini geçti.
Brexit nedeniyle 31 Aralık'ta süresi bitecek olan Ankara Antlaşması başvurularını patlattı. İngiltere'de oturum ve iş kurma olanağı sağlayan antlaşmaya bazı günlerde 400'e kadar çıktığı belirtilen başvuru sayısı haftada bini aşıyor.
Sözcü'den Nuray Tarhan'ın haberine göre, İngiltere'de iş kurma ve yerleşim danışmanlığı hizmeti veren Plusture Kurucusu Enis Behar Menda, “Türkiye'de insanların ekonominin düzeleceği konusunda umutlarını kaybetmesi başvuruları artırdı. Çocuklarının ücretsiz iyi bir eğitim alacağını düşünen ailelerin sayısı çoğunlukta” dedi. Salgın nedeniyle başvuru kriterleri arasında yer alan meslek ve maddi kazançların kanıtlanabilir olmasının sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Menda, şunları söyledi:
“Haziranda vize merkezlerinin açılması nedeniyle başvuru sayıları birden katlandı. Meslek konusu ve maddi kazançların kanıtlanabilir olması oldukça sıkıntı yaratıyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı bilgi vermediği için başvuru sahipleri kişisel deneyimlerini paylaşarak yanlış bilgilerin hızla yayılmasına yol açtı. Binlerce kişi buna göre başvuru yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu nedenle ret oranı çok yükseldi.”
"Bir garsonun aylık geliri yaklaşık 1.728 pound"
İngiltere'de ortalama yıllık gelirin 30.420 pound olduğunu belirten Enis Behar Menda, “Saatte 8.72 pound asgari ücret alan bir garsonun aylık geliri yaklaşık 1.728 pound. Sağlık ve eğitim ücretsiz, dolaylı vergiler de yok. En pahalı şey kira. Londra'da oda fiyatı aylık 500 pound” dedi.
Eurovision Sanatçısı bile gitti
Ankara Anlaşması ile İngiltere'ye yerleşen şarkıcı Sibel Tüzün, artık Londra'da yaşayacağını açıkladı. Tüzün "Çocuklarımla birlikte Londralı oldum" ifadelerini kullandı.
Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye yerleşen şarkıcı Sibel T
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







