Ünlü ekonomi yazarı sordu: Biz bu faizi niye düşürdük, kimin için düşürdük?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 8 2021
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendirdiği yazısında "Biz bu faizi niye düşürdük, kimin için düşürdük?" ifadelerini kullandı.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, eylül ayından bu yana yapılan 400 baz puanlık faiz indirimine ilişkin "Faiz indiriminin ne işe yaradığını anlayabilen var mı?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aktaş, faiz indirimlerinden sonra "Hazine'nin borçlanma faizi arttı. İhtiyaç ve konut kredisi faizi yükseldi. Dolarda yüzde 60 gibi inanılmaz bir artış oldu" dedi.
"Merkez Bankası’nın indiriminden en çok yararlananlar ise sanki ticari kredi kullananlar gibi görünüyor" diyen Aktaş yazısında şunları kaydetti:
"Özetlersek... Merkez Bankası faizi düşürmüş ama Hazine daha yüksek faizle borçlanıyor. Acaba Hazineciler “Borç yükümüzü artırdınız” diye Merkez Bankası’na sitem ediyorlar mıdır?
Krediler ucuzladı mı, ne gezer...
TL cinsi mevduatta durmayı tercih edenler ise her geçen gün cezalandırılıyor ve adeta başka alanlara kaymaya, örneğin dövize, örneğin altına, teşvik ediliyor.
Bir kez daha sormak gerekmiyor mu şimdi:
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







