Ünlü araştırma şirketinin çarpıcı anket sonucu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 11 2015
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sahibi Faruk Acar, çözüm sürecinin bitmesinin nedenlerine ilişkin yaptıkları kamuoyu araştırmasına ilişkin verileri açıkladı.

Acar, araştırma sonucuna göre, AK Parti’nin PKK’ya yönelik operasyonları oylarını artırmak amacıyla yaptığına yönelik güçlü bir kanaat oluştuğunu söyledi. Faruk Acar, çözüm sürecinin bitmesinin de halk tarafından AK Parti’nin oylarını artırma girişimi olarak algılandığını açıkladı.
Andy-Ar’ın sahibi Faruk Acar, CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında son yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını paylaştı. Yaşanan terör olaylarına ve çözüm sürecinin bitmesine ilişkin araştırmanın sonuçlarına göre değerlendirmelerde bulunan Acar, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün yorumcu olarak yorum yapmak yerine, araştırmacı olarak elimdeki verileri paylaşmak isterim. Örneğin, ‘çözüm süreci neden bitti?’ diye bir başlık atıldı. Buna göre halktaki algı şu: ‘Çözüm süreci, yani PKK’ya karşı yürütülen operasyonların nedeni sizce nedir’ diye sormuşuz. Birinci sırada AK Parti’nin oylarını artırmak istemesi çıkmış. İkinci sırada PKK’nın çözüm sürecinde yapması gerekenleri yerine getirmemesi çıkmış 16,7 ile. Terörün bitirilmesinin amaçlanması. PKK’nın yeniden teröre yönelmesi. Hükümetin çözüm sürecinden vazgeçmesi gibi sonuçlar, değerler çıkmış. Şimdi baktığımızda AK Parti’nin oylarını artırmak istemesi gündemde çok fazla yer buldu. 400 vekil oldu olmadı buna göre gibi. AK Partililerin yüzde 5,6’sı ‘AK Parti’nin oylarını artırmak istemesi’ derken, burada aslında bakarsanız, HDP’nin, yani asıl bölgedeki aldığımız verilerden bunu bu şekilde okuduğunu ifade edebiliriz ki, AK Parti’nin oylarını artırmak istemesi dolayısıyla çözüm sürecine son verdiğine ilişkin bir algısı var.”
‘HDP’NİN BİRİNCİ OLDUĞU İLLERDE ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK HALA YÜZDE 90’LARDA’
“Kanaat önderlerinin ifade etme biçimiyle bölgedeki halkın algılama biçimi arasında bir farklılık var.” diyen Faruk Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şunu söyleyelim; ‘belki geciktirilebilir mi?’ dendi. Sürecin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur8.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?9.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







