Ümit Özdağ konuştu: Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı kimi destekleyecek?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 17 2023
Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için kararın Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenleri tarafından istişare içinde verileceğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki yabancı göçmenler hakkında tutumun kendileri için belirleyici olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.
Seçimin 2. tura kalması nedeniyle gözler yüzde 5,17 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'a ve Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı'na çevrildi.
ATA İttifakı'nın bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah Programı'na konuk olarak hangi cumhurbaşkanı adayını, ne şartlarda estekleyeceklerine dair soruları yanıtladı. Özdağ'ın ittifaklara sunduğu şartların başında Suriyeliler başta olmak üzere yabancı göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri yer alıyor.
Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için kararın Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenleri tarafından istişare içinde verileceğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Halk TV canlı yayınındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:
"BU TEKLİFLERİ ERDOĞAN'A YAPMADIM, KEMAL BEYE YAPTIM"
"'Kemal bey 1924 Anayasası deyin, sığınmacıları göndereceğiz deyin. Biz sizi destekleriz' dedik. Buna da cevap vermediler. Bütün partileri ziyaret etti, Kemal beyin Türkiye'de ziyaret etmediği bir tek parti Zafer Partisi'dir. Şimdi bir özür borçları var. Bayram ziyareti için yapmış olduğumuz başvuruyu kabul bile etmediler.
Erdoğan ile zaten 21 senedir kavga ediyorum ben. Erdoğan'a ben neden sitem edeyim, ben Erdoğan'ı aramadım ki. 'Seni desteklerim' demedim ki. Ben 'Erdoğan kazansın' demedim ki. Ben CHP kazansın, büyükşehir belediye başkanını çıkartarak dedim. Sığınmacıları geri yollaya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







