Uluslararası Hizmet Konferansı’ndan izlenimler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 20 2023
California Eyalet Üniversitesinde 22 Ülkeden 106 Akademisyenin Katılımıyla Hizmet Hareketi Üzerine Konferans Yapıldı. Konferansa katılan Samanyouluhaber.com yazarı Faruk Mercan iki gün süren konferans ile ilgili izlenimlerini okuyucularıyla paylaştı...

FARUK MERCAN
Birkaç ay önce, Los Angeles’ta Uluslararası Hizmet Konferansı yapılacağını duyar duymaz hem çok heyecanlandım hem de hemen katılmaya karar verdim. 22 ülkeden gelen çok seçkin 200’den fazla katılımcıyla California State Üniversitesi’nde bu hafta yapılan konferans iki gün sürdü. Kırktan fazla konuşmacı dokuz ayrı panelde tebliğ sundular.
İyi ki bu konferansa katılmışım. Diyebilirim ki Hizmet Hareketi’nin günümüzdeki durumu ve geleceği ile alakalı muazzam tebliğler sunuldu ve müzakerelerle bu daha da zenginleşti.
Profesör Ori Soltes’ten Enver Alam’a, Profesör Paul Weller’den Profesör Tom Gage’e kadar Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi üzerine kitaplar yazmış çok kıymetli insanlar oradaydı. Ya panelleri yönettiler veya konuşmacı oldular. Hizmet camiası içinden yetişmiş ve halen dünyanın değişik bölgelerinde hizmetlerine devam eden kıymetli değerler gördüm orada, tebliğlerini sundular, müzakerelere katıldılar.

Kore’dan İngiltere’ye, Malezya’dan Kanada’ya, Arjantin’den Suriye’ye kadar birçok ülkeden gelmiş her biri sahasında önemli çalışmalar yapan yeni birçok akademisyen, düşünce kuruluşu temsilcisi gördüm. Mesela Paris’teki Sorbon Üniversitesi’nde doktora yapmış Koreli Profesör Nah Jeong Won, “Demokrasi’den Geriye Dönüş Yok” eserini Kore dili olan “Ham Geul”e (Hangul) cevirmiş. Şimdi Ali Ünal’ın Kur’an Meali eserinin çevirisi üzerinde çalışıyor. Konferansta “Srilanka’dan, Kudüs’ten, Meksika’dan, konuşmacılar vardı” dersem, bu uluslararası konferansın ne kadar geniş bir perspektifle hazırlandığını herhâlde yansıtmış olurum.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!
6.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur7.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?8.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







