Uluslararası Af Örgütü Küçüközyiğit için kampanya başlattı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 3 2021
Kaçırılan Hüseyin Galip Kücüközyigit icin dün Amnesty Türkiye / bugün de Amnesty Almanya acil eylem imza kampanyası başlattı

Eski başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit, 2016’daki darbe girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle görevinden uzaklaştırılanlardan biri. Ailesi aynı zamanda hukukçu da olan Küçüközyiğit’ten 29 Aralık günü Ankara Maltepe’deki ofisinden çıktığından beri haber alamadığını açıkladı.
Küçüközyiğit'in kızı Nursena Küçüközyiğit, babasından haber alamayınca işleri hızlandırmak umuduyla Ankara’ya gittiğini aktardı. Küçüközyiğit burada babasının apartman kaydı görüntülerine ulaştığını ve babasının kaybıyla ilgili olarak her geçen gün endişesinin arttığını söyledi.
Ailesinin her türlü girişimi sonuçsuz kalan Kücüközyiğit için bir çok sivil toplum örgütü de girişimlerde bulundu.
Uluslararası Af Örgütü Amnesty İnternational 165.000 üyesine mektup gönderdi . Mektupta kaçırılan Hüseyin Galip Küçüközyiğit hakkında bilgi veren Uluslararası Af Örgütü üyelerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcısına bu bilgi notunu mail yolu ile göndererek dosya ile ivedilikle ilgilenilerek sorumluların Adalete teslim edilmesini istedi
Uluslararası Af Örgütü Amnesty İnternational bugün de Amnesty Almanya acil eylem imza kampanyası başlattı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


