Ukrayna-Rusya savaşında AP'den kritik talep: 'Kiev batı silahlarıyla Rusya'yı vurabilmeli'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 20 2024
AP milletvekilleri, Kiev'in Batı silahlarıyla Rusya topraklarını vurmasına Birlik ülkeleri tarafından izin verilmesini talep etti. Almanya ise Ukrayna'ya 400 milyon euro ek yardımda bulunacak.
Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri Batı silahlarının Rusya içlerindeki askeri hedeflere karşı kullanılmasını önleyen kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti. Strasbourg'da toplanan vekiller, ilgili tasarıyı 131'e karşı 425 oyla kabul etti. 63 vekil ise oylamada çekimser kaldı.
DW Türkçe'nin aktardığına göre, tasarıda silah kullanımına yönelik kısıtlamaların Ukrayna'nın kendini savunma kapasitesini sınırladığı, ülke halkı ve altyapısını Rus saldırılarına karşı savunmasız bıraktığı görüşleri yer aldı. Vekiller ayrıca Batılı hükümetleri Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletmeye çağırdı.
ALMANYA'DAN 400 MİLYON EUROLUK YENİ YARDIM
Gelişmiş saldırı silahlarının Rusya içindeki hedeflere karşı kullanılmasına itiraz eden ülkeler arasında yer alan Almanya ise Kiev'e yaklaşık 400 milyon euro değerinde yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Karar bütçe tartışmalarının gölgesinde ve Ukrayna'ya silah seviıyatlarına yönelik iç kamuoyundan gelen eleştirilerin arttığı bir ortamda alındı. Yeni yardım Ukrayna için 2024'te ayrılan 8 milyar euroluk bütçeye ek olarak planlandı. Eğer parlamento bütçe komisyonu 397 milyon euroluk ek yardımı onaylarsa yıl sonunda Almanya'nın Kiev'e ulaştırdığı silahların toplam değer 8,4 milyar euroya çıkmış olacak.
Almanya halihazırda ABD'den sonra Ukrayna ordusunun en büyük bağışçısı konumunda. Bu yılın başından beri Olaf Scholz hükümetinin Kiev'e sevkiyatına yeşil ışık yaktığı silahların değeri 7,5 milyar euroyu buldu.
Maliye Bakanlığı'ndan konuya ilişkin parlamentoya gönderilen mektupta, 'Rus güçlerinin Ukrayna içindeki ilerleyişinin önemli ekipman kaybına yol açtığı, yardımlarda büyük bir artış olmazsa Ukrayna'nın direnmekte zorlanacağı' kaydedildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







