UID Başkanı Almanya'da Hizmet Hareketi mensupları için nefret söylemini sürdürdü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 22 2023
Almanya’da AKP’li vekil Mustafa Açıkgöz’ün dile getirdiği nefret söyleminin yankıları sürerken, benzer bir nefret söylemi de Avrupa Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Köksal Kuş'dan geldi.
Almanya’da AKP’li vekil Mustafa Açıkgöz’ün tepki çeken nefret söylemini, Avrupa Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Köksal Kuş devam ettirdi. PKK ve Hizmet Hareketi’ni hedef alan Kuş, “Almanya’nın terör örgütü olarak tanımaması bir şey ifade etmez” dedi.
“ONLARA YAŞAM HAKKI TANIMAYACAĞIZ”
AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Almanya’nın Neuss kentinde MHP’ye yakın bir derneğe ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hizmet Hareketi ve Kürtlere yönelik hedef gösteren ve nefret suçu içeren bir konuşma yaparak, ““Onlara Türkiye’de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya’da da tanımayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar o PKK terör örgütünü, F... terör örgütünü de bitireceğiz” demişti.
KUŞ, HEDEF GÖSTERİP AKP’Lİ VEKİLİN KONUŞMALARINI SAVUNDU
Bold'un haberine göre Açıkgöz’ün bu açıklamalarına Alman hükumeti en üst düzeyden tepki gösterdi. Konuşma hakkında soruşturma başlatıldı. Gelişmelerin yankılrı sürerken benzer bir nefret söylemi de AKP’nin Avrupa’daki kolu olan Demokratlar Birliği'nin Başkanı Köksal Kuş'tan geldi. Kuş Almanya'nın Duisburg şehrinde Avrupa Kanalı’nda katıldığı canlı yayında, Açıkgöz’ün açıklamalarını savundu. Kuş, “Milletvekili hiç zaman onu kast etmedi. PKK’yı Almanya bir terör örgütü olarak tanımlıyor. F....’cüleri tanımamış olmamaları bizim için çok bir şey ifade etmiyor. Varlığına kast etmiş örgütlere karşı gereğini yapar, zaten yapması da gerekiyor” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







