Türkiye UEFA'nın ülke puanı klasmanında 13. sıraya geriledi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ekim 24 2020
Türkiye birçok alanda olduğu gibi futbolda da geriliyor. UEFA'nın ülke puanı klasmanında Türkiye 13. sıraya geriledi. Türk ekipleri salt bu sezon topladıkları puanlarla, 55 üye ülke arasında 33. sırada yer aldı.
Türkiye UEFA'nın ülke puanı klasmanında 13. sıraya geriledi

Avrupa kupalarında Türk takımları, son dört sezonda oynadıkları toplam 114 maçın 56'sını kaybetti.Türkiye, önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa kupalarına dört takım gönderme tehlikesiyle karşı karşıya.

Türkiye'nin ilk 15 ülke arasında yer alamaması, ülke futbolu adına birçok olumsuz gelişmeyi de beraberinde getirecek.

Habertürk’te yer alan habere göre UEFA ülke klasmanında ilk 15 dışında kalınması halinde karşılaşılacak olumsuz durumlar şöyle:

1- Uzun süredir beş takımla temsil hakkı bulunan Türkiye, Avrupa'ya dört takım gönderebilecek.

2- Sadece Süper Lig şampiyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek ama o da ön eleme/elemeler oynamak zorunda kalacak.

3- UEFA Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyecek.

4- Diğer üç takım, UEFA'nın gelecek sezon uygulamaya sokacağı Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

Beşiktaş, Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor'un gruplara kalamadan Avrupa maceralarını noktalamalarının ardından Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde de Demir Grup Sivasspor'un ilk haftayı mağlubiyetle kapatması, Türkiye'yi iki basamak birden aşağı çekti.

Ön eleme maçlarında Türkiye'yi geçen Ukrayna 29,5 puanla klasmanda 11. sıraya yerleşirken, İskoçya da bu hafta puanını 29,375'e çıkartıp, Türkiye'yi geride bırakarak 12. sıranın sahibi oldu. Türkiye ise an itibarıyla 28,9 puanla 13. sırada bulunuyor.

Türkiye'nin iki takımla yoluna devam ettiği Avrupa arenasında, İskoçya adına Glasgow Rangers ile Celtic, Ukrayna adına ise Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev ve Zorya Luhansk mücadele ediyor.

Sezon bitiminde Türkiye 10. sıraya çıkamadığı takdirde, Sü

Bu haberler de ilginizi çekebilir