Twitter'dan saldırıya dair yeni açıklama: Hackerlar 36 hesabın özel mesajlarına erişti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 23 2020
Twitter geçtiğimiz hafta bazı önemli kişilerin hesaplarına yapılan saldırıya dair yeni açıklama yaptı
Son dönemde yaşanan en büyük siber saldırılardan biri olarak kayıtlara geçen olayda Twitter, hackerların 36 hesabın kişisel mesajlaşmalarına erişebildiğini açıkladı.
Mikro blog platformu Twitter, geçen hafta meydana gelen saldırının boyutlarına dair yeni bulgularını paylaşmayı sürdürüyor.
Yapılan açıklamada, hackerların, Hollanda'dan seçilmiş bir yetkilinin de aralarında bulunduğu 36 hesabın direkt mesajlarını (DM) okuyabildiğini belirtildi. Twitter söz konusu yetkilinin kim olduğuna dair detay paylaşmadı ancak BBC’ye bilgi veren aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders kendi hesabından bahsedildiğini söyledi.
Twitter, bunun dışında hâlâ görevde olan ya da daha önce görev yapmış başka bir siyasetçinin DM'lerine erişim sağlanmadığına inandıklarını duyurdu. Şirket ayrıca bu 36 hesap arasında doğrulanmış hesaplar bulunup bulunmadığı sorusuna yanıt vermeyeceğini kaydetti.
Ne olmuştu?
Geçen hafta Wilders’ın profil fotoğrafı siyah bir adamı resmeden bir çizimle değiştirilmiş, arka planına da Fas bayrağı konulmuştu.
Twitter'a geçen hafta yapılan saldırıda Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg ve Jeff Bezos’un da aralarında yer aldığı pek çok ismin yanı sıra Apple ile Uber gibi firmaların resmi Twitter hesapları ele geçirilmişti.
Twitter, yaklaşık 130 hesabın hacklendiğini açıklanmıştı, ‘doğrulanmış’ 45 hesaptan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair tweet atılmıştı. Mesajların birçoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istenmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







