Twitter tarihindeki en büyük sanal saldırının arka planı aydınlanıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 16 2020
Dün gece tarihinin en büyük siber saldırılarından biriyle karşılaşan Twitter, elde ettiği ilk bulgulara göre iç sistemlerinin hedef alındığını açıkladı.
Twitter, dün gece tarihinin en büyük sanal saldırısı ile karşılaştı. Milyonlarca takipçisi olan dünyaca ünlü birçok insanın hesapları hacklenerek bitcoin dolandırıcılığı yapıldı. Twitter, saldırıyı araştırdığını açıklarken şirketin iç sistemlerinin hedef alınarak olayın gerçekleştirildiğini belirtti.
Aralarında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eski Başkanı Barack Obama, Demokratlar'ın başkan adayı Joe Biden, Tesla'nın kurucusu ABD'li iş insanı Elon Musk ve Amazon Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos gibi çok sayıda ünlü ismin ve şirketin Twitter'daki onaylı hesapları dün gece bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Siber saldırıya uğrayanlar arasında New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, rap şarkıcısı Kanye West, Microsoft'un kurucusu Bil Gates ile eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra Uber ve Apple gibi şirketlerin hesapları da bulunuyor.
ABD basını, Twitter’ın durumu fark edip hesapları kapatmasına dek geçen sürede söz konusu Bitcoin hesabına 100 bin doların üzerinde Bitcoin gönderildiğini yazdı.
İLK KEZ
Twitter'da ilk kez bu kadar kapsamlı bir siber saldırı meydana geldi. Daha önce çok sayıda ünlünün hesabı benzer şekilde aynı anda hacklenmemişti. Yaşanan siber saldırının öncekilerden bir diğer farkı da bu kez Twitter hesaplarının bağlı olduğu cep telefonu uygulamasının kullanılması olduğu belirtiliyor.
Siber saldırı sonrası bu hesaplardan sanal para birimi Bitcoin'le ilgili paylaşımlar yapılarak verilen anonim Bitcoin adresine para yatırılması istendi. Saldırının ardından birçok hesap Twitter tarafından hemen kapatıldı, ardından sahte paylaşımlar silinerek yeniden kullanıma açıldı.
Twitter hesabından dün akşam bir açıklama yapan Twitter yöneticisi Jack Dorsey, saldırını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!10.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü ya...


