Tutuklular için 'tek tip kıyafet' uygulaması getirildi, 2 bin 756 kişi ihraç edildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 24 2017
Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan iki yeni kanun hükmünde kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayımlandı.
695 ve 696 sayılı KHK'lar ile, "anayasal düzene bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunanların duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilmesi zorunlu kılındı. Kamudan 2 bin 756 personel ihraç edildi, 115 kişinin ise görevlerine dönmesi kararlaştırıldı.
Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna açıklanan "taşeron işçi" düzenlemesi de KHK'ya girdi. 696 sayılı KHK'ya göre taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.
Söz konusu KHK ile ayrıca, "devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu" iddia edilen yapı ve oluşumlarla irtibatı olduğu öne sürülen 6 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi. Kara, hava ve deniz kuvvetlerinde emekli olmuş veya kendi isteğiyle görevi bırakmış toplam 19 askerin rütbesi alındı.
"Hero" tişörtüyle gündeme gelmişti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan eski astsubay Gökhan Güçlü'nün duruşmaya "Hero/kahraman" tişörtüyle gelmesi tartışmalara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki 'Kim bu?', 'Ben değilim' diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı... Ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra iste
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







